Mi a Peelo?

A Peelo egy OEKO-TEX® minősített gyapotból, szerves méhviaszból, természetes gyantából, valamint kókusz- és jojobaolajból készült élelmiszeripari csomagolás. Ezek az összetevők biztosítják az élelmiszerek légzését. A Peelo, mint egy természetes héj, védi az ételeid.

Ideális gyümölcsökhöz, zöldségekhez, sajtokhoz vagy gyógynövényekhez. Kiválóan alkalmazkodik bármilyen alakú tálhoz vagy edényhez, ezért univerzális partner a konyhában és utazás közben.

Segít csökkenteni a felesleges, egyszer használatos csomagolást és a háztartási élelmiszer-hulladékot, melyet gyakran a nem megfelelő tárolás okoz.

Mire képes a Peelo méhviaszos kendő

ÓVJA AZ ÉTELT

A Peelo lelassítja az élelmiszerek természetes száradási folyamatát, és segít csökkenteni a pazarlást a háztartásban. Otthon a helytelen beosztás vagy tárolás miatt a megvásárolt élelmiszerek akár egyharmadát is kidobjuk.

TERMÉSZETES

Kizárólag természetes alapanyagokból, felesleges vegyszerek nélkül készült, és amit elvesz a természettől, azt vissza is adja neki.

TARTÓS

A Peelo akár 2 év is kibír, és megfelelő gondozással meghosszabbíthatod az élettartamát.

KOMPOSZTÁLHATÓ

Az elhasználódás után visszakerül a természetbe. Nem kell mást tenned, mint apró darabokra vágni és a komposztba dobni, vagy gyújtósként használni a kandallóban vagy a tűzhelyen.

Milyen ételekkel van nagy barátságban a Peelo?

Sajtok

Szabadítsd meg a sajtot a műanyagtól és tárold otthon a méhviaszos kendőben. A sajt így levegőzik, nem penészedik meg és megőrzi az ízét!

Zöldség- és gyümölcsmaradékok

Ma csak fél avokádót, hagymát vagy uborkát használtál fel, és a többit holnapra hagyod? Csomagold a maradékot a méhviaszos kendőbe, és nem kell levágnod a megszáradt végeket.

Gyógy- és fűszernövények

Tedd a friss növényeket a csomagolásba, és reggelig nem fonnyadnak el. 

Péktermékek

Használd a Peelo XXL-t és csomagold bele a friss kenyeret. Sokkal frissebb marad, mint egy műanyag zacskóban és több napig megőrzi ropogós héját!

Erjesztés

Szeretsz házi buktát készíteni vagy szívesen fermentálsz? A méhviaszos kendő ebben segítségedre lesz, ugyanis ideális a tészta vagy a fermentált káposzta letakarására, amelynek erjesztéséhez levegőre is szükség van.

Húsok

A Peelo a sonkatekercsekkel és a grillcsirkével is könnyen megbarátkozik. Ha azonban pácolt, nyers húst készítesz, rakd bele egy tálba, és fedd le a méhviaszos kendővel – a Peelo ugyanis nem kedveli a nyers húst.