Termékek

HOGY MŰKÖDIK A PEELO?

A méhviasz, a gyanta, a jojoba és a kókuszolaj mind természetes tartósítószerek. Az étel friss marad anélkül, hogy megpenészedne – a 100%-os pamutanyagnak köszönhetően a csomagolóanyagok légáteresztőek és nem engedik bevizesedni az ételt. A Peelo formázható, csak a kéz hőjét kell használni és alkalmazkodik az élelmiszer vagy az edény bármilyen alakjához.

MENNYI IDŐT BÍR KI A CSOMAGOLÁS?

A helyes gondozás mellett akár 1 évig is használhatod a Peelot. Idővel a ragadósságát kissé elveszíti, de továbbra is frissen tartja az élelmiszert.

ELSZÍNEZŐDIK A PEELO AZ ÉTELTŐL?

Néhány növény, mint a cékla, a szamóca vagy akár a különböző szószok is elszínezhetik a csomagolást, éppen ezért idővel a Peelo színes patinát kaphat. Ha azonban a lehető legtisztábban szeretnéd tartani, a használat után a lehető leghamarabb mosd le, de mindig csak hideg vagy langyos vízzel. Az is megoldás, ha az ilyen erős pigmentet tartalmazó anyagokat belehelyezzük egy tálba, és lefedjük.

MILYEN ÉTELEKET KERÜLJÜNK?

Ügyelj a nyers húsra és a halakra – ha be kell csomagolni őket, tedd bele egy tálba, és fedd le őket méhviaszos kendővel. Ezenkívül a Peelo rosszabbul tolerálhatja a magasabb savasságú gyümölcsöket, mint például az ananász.

KÜLÖNBÖZŐ HŐMÉRSÉKLETEN VÁLTOZTATJA A PEELO A TULAJDONSÁGAIT?

Határozottan igen! A természetes alapanyagok természetesen alkalmazkodnak környezetükhöz. A Peelo tapintása eltérő lesz attól függően, hogy a fiókból vagy a hűtőből vetted-e ki. De egy dologgal légy óvatos. A méhviasz 60°C-on megolvad, és habár az otthoni hőmérő higanyszála valószínűleg nem kúszik fel ilyen hőmérsékletre, bármilyen erős hőforrás, közvetlen napfény, mikrohullámú sütő és mosogatógép károsíthatja. Teszteltük helyetted is – nem ajánljuk :).

MIÉRT EGYENLŐTLEN A FELÜLETE VAGY A SZÍNE A CSOMAGOLÁSOMNAK?

A Peelo kézzel készült teljesen természetes összetevőkből, és ez a válasz mindkét kérdésre. A méhviasz és a gyanta színe különböző tényezők függvényében változhat, ráadásul a gyanta természetes szennyeződéseket tartalmaz, amelyek azonban semmilyen módon nem károsak az egészségre. A viaszkeverékünket alaposan átszűrjük mielőtt bevonjuk vele az anyagot, de előfordulhat, hogy a természet egy darabkája éppen a te csomagolásba kerül. Ne félj, és nyugodtan használd a csomagolást.

MIT TEGYEK A CSOMAGOLÁSSAL, HA MÁR NEM IGAZÁN TAPAD ÉS ELÉG ROSSZUL FEST?

Idővel a tapadó viaszréteg elhasználódik, és a gyakori mosással fokozatosan megváltoztatja tulajdonságait. Ha azt látod, hogy a viasz kicsit megtöredezett, még ne dobd ki a Peelot! Otthon könnyedén helyrehozhatod. 

Nem kell mást tenni, mint bekapcsolni a sütőt 65°C-ra, a tepsit kibélelni sütőpapírral, hogy ne szennyeződjön és ragadjon, és ráhelyezni a Peelot. 3-5 percig hagyjuk pihenni a sütőben, amíg a viaszréteg fel nem oldódik. Aztán vedd ki Peelot, fogd meg a két sarkánál, és lengesd meg egy kicsit. Pár másodpercen belül szinte olyan lesz, mint az új.

MIT TEGYEK AZZAL A CSOMAGOLÁSSAL, AMI MÁR TÖNKREMENT?

Ha a Peelo már tényleg a végét járja, felvághatod kisebb darabokra és a komposztba dobhatod, vagy hosszabb csíkokat sodorhatsz belőle, és használhatod gyújtósnak a kandallóban, vagy a kerti sütéshez.

HONNAN TUDHATOM, HOGY FOGTOK-E MÉG AZ ELFOGYOTT MINTÁKBÓL ÉS TERMÉKEKBŐL ÉRTÉKESÍTENI?

Néhány mintát csak korlátozott mennyiségben készítünk, mások tovább maradnak nálunk. Ha éppen az általad kiválasztott darab fogyott el, írj nekünk az info@peelo.store címre, és értesítünk, ha továbbra is tervezzük a gyártását.

HOL KÉSZÜL A PEELO?

Szlovákiában, Európa szívében található kis műhelyünkben tervezzük, illetve kézzel készítjük a viaszcsomagolásokat. Semmiféle import a fél világon át, hanem egy tisztességesen, kézzel készített termék.

BIZTONSÁGOS ÉLELMISZEREKRE HASZNÁLNI A PEELOT?

Természetesen! A választ mi is megkaptuk feketén-fehéren, ugyanis a csomagolásunkat laboratóriumban tesztelték, a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatala pedig jóváhagyta a termék élelmiszerekkel való közvetlen érintkezését.

IGÉNY SZERINT IS KÉSZÍTETEK MÉHVIASZOS KENDŐKET ÉS CSOMAGOLÁSOKAT?

Igen, igény szerinti gyártással is foglalkozunk. További információk az Igény szerinti gyártás részben találhatók.

Megrendelések

A MEGRENDELÉSEM HIBÁSAN, VAGY HIÁNYOSAN ÉRKEZETT MEG. MIT KELL TENNEM?

Ha most bontottad ki a küldeményt, és észrevetted, hogy valami hiányzik, vagy a termék sérült, kérjük, küldj nekünk egy e-mailt az info@peelo.store címre a rendelési számmal és a probléma leírásával együtt. Mi megnézzük, és közösen találunk rá megoldást.

MIT TEGYEK, HA SZERETNÉK VÁLTOZTATNI A MEGRENDELÉSEM ADATAIN?

Ha még nem küldtük el csomagod, a lehető leghamarabb írj nekünk egy e-mailt az info@peelo.store címre. Ha a küldemény még nincs úton hozzád, gond nélkül megváltoztatjuk az adatokat.

Visszaküldés és csere

MIT TEGYEK, HA VISSZA SZERETNÉM KÜLDENI A TERMÉKET?

Meggondoltad magad? Semmi baj (még akkor sem, ha szerintünk megér egy próbát). A megrendelés kézhezvételét követően a még nem használt termékeket a kézbesítéstől számított 14 napon belül visszaküldheted, és mi visszatérítjük az árát. Mindazonáltal használaton kívülinek, kicsomagolatlannak és eredeti állapotúnak kell lenniük.  

MI TÖRTÉNIK, HA MÁS CSOMAGOLÁST VAGY MINTÁT RENDELTEM, MINT AMIT SZERETTEM VOLNA?

Írj az info@peelo.store e-mail címre, és kitaláljuk, hogyan cseréljük ki a lehető leghamarabb a terméket.

MENNYI IDŐ, MÍG VISSZATÉRÍTITEK A VISSZAKÜLDÖTT TERMÉK ÁRÁT?

Néha akár 21 napig is eltarthat, míg a csomag visszaérkezik hozzánk. Amint megkaptuk, felvesszük veled a kapcsolatot, és megegyezünk a következő lépésben.

A kevesebb több

Pridajte sa k viac ako 10 000 zákazníkom, ktorý jedným vakom zachránili už množstvo chleba.

Termékek megtekintése